ซัมซุงเผชิญคดีฟ้องร้องการเรียกร้องของสมาร์ทโฟนกันน้ำ

ซัมซุงกำลังประสบปัญหาในออสเตรเลียเกี่ยวกับโฆษณาที่แนะนำสมาร์ทโฟน Galaxy ของตนว่าสามารถใช้ในขณะว่ายน้ำได้

หน่วยงานกำกับดูแลการแข่งขันของประเทศยื่นฟ้อง Samsung โดยอ้างว่าโฆษณาดังกล่าวทำให้เข้าใจผิด Samsung โน้มน้าวอุปกรณ์ของแบรนด์ว่ากันน้ำได้ลึกถึง 1.5 เมตรเป็นเวลา 30 นาทีและแสดงให้เห็นว่าสามร์ทโฟนเหล่านั้นถูกใช้ในมหาสมุทรและสระว่ายน้ำ

“โฆษณาของ Samsung ที่นำเสนอโทรศัพท์ Galaxy อย่างไม่ถูกต้องและทำให้เข้าใจผิดจะเหมาะสำหรับใช้ในน้ำทุกประเภทรวมถึงในน้ำทะเลและสระว่ายน้ำและจะไม่ได้รับผลกระทบจากการสัมผัสกับน้ำ” Rod Sims ประธานการแข่งขันและผู้บริโภคชาวออสเตรเลีย คณะกรรมาธิการกล่าวในแถลงการณ์เมื่อวันพฤหัสบดีที่ผ่านมา

 

Samsung faces lawsuit over water resistant smartphone claims

Samsung is in trouble in Australia over ads that suggested its Galaxy smartphones could be used while swimming.

The country’s competition regulator filed a lawsuit against Samsung, alleging that the ads were misleading. Samsung touted its devices as being water resistant up to 1.5 meters deep for 30 minutes, and showed them being used in oceans and swimming pools, the regulator added.

“Samsung’s advertisements falsely and misleadingly represented Galaxy phones would be suitable for use in all types of water, including in ocean water and swimming pools, and would not be affected by such exposure to water,” Rod Sims, chair of the Australian Competition and Consumer Commission, said in a statement on Thursday.