นักท่องเที่ยวหลายพันคนออกจากเกาะเพื่อหลบหนีพายุโซนร้อนปาบึก

ภาพ: The Nation

ผู้คนหลายพันคนกำลังหลบหนีออกจากชายฝั่งทะเลในประเทศไทยที่ได้รับความนิยมจากนักท่องเที่ยวมากมาย ก่อนที่จะเป็นพายุที่จะโซนร้อนลูกแรกในรอบ 30 ปี เจ้าหน้าที่ของซีเอ็นเอ็น (CNN) กล่าวเมื่อวันพฤหัสบดีที่ผ่านมา

พายุโซนร้อนปาบึกคาดว่าจะมาประมาณช่วงค่ำในคืนวันศุกร์ที่ 4 ม.ค. ใกล้กับหมู่เกาะในจังหวัดชุมพร ชายแดนตะวันออกของจังหวัดสุราษฎร์ธานีและจังหวัดนครศรีธรรมราช อย่างไรก็ตามตอนนี้ทางพื้นที่ได้มีฝนตกอย่างหนัก

สถานที่ท่องเที่ยวสำหรับนักท่องเที่ยวในอ่าวไทยรวมถึงเกาะสมุย เกาะพงัน และเกาะเต่า และเกาะในทะเลอันดามัน เช่นภูเก็ตและเกาะพีพี (ที่มีชื่อเสียงจากภาพยนตร์เรื่อง “The Beach”) คาดว่าจะได้รับผลกระทบจากพายุเช่นกัน

 

Thousands of tourists flee Thai islands as Tropical Storm Pabuk approaches

Photo: The Nation

Thousands of people are fleeing Thai islands popular with tourists ahead of what could be the most devastating storm to hit in decades, officials told CNN on Thursday.

Tropical Storm Pabuk is expected to make landfall about 7 p.m. local time Friday (5 a.m. ET) near the Chumphon archipelago, on the eastern border of Thailand’s Surat Thani and Nakhon Si Thammarat provinces, but heavy rain has already arrived.

Tourist hotspots in the Gulf of Thailand, including Koh Samui, Koh Phangan and Koh Tao islands, along with islands in the Andaman Sea such as Phuket and Koh Phi Phi — made famous by the movie “The Beach” — are expected to be affected by the storm.

Source: CNN