ปาร์ตี้ของ Wall Street สิ้นสุดแล้วเมื่อความน่ากลัวของ Coronavirus กลับมาอีกครั้ง

ดัชนีดาวโจนส์ร่วงลง 1,862 จุดหรือ 6.9% ในวันพฤหัสบดีในการขายออกมากที่สุดนับตั้งแต่วันที่ 16 มีนาคมแม้กระทั่ง Nasdaq ที่ร้อนจัดก่อนหน้านี้ร่วงลง 5.3% ต่ำกว่าระดับ 10,000

การขายที่คมชัดนั้นเป็นแรงผลักดันส่วนใหญ่จากความกลัวว่าจะมีการฟื้นตัวของโรคโคโรนาไวรัสที่ทำให้เศรษฐกิจล่มสลาย หลายรัฐในสหรัฐอเมริกาที่เปิดใหม่เมื่อหลายสัปดาห์ที่ผ่านมากำลังรายงานการติดเชื้อและการรักษาในโรงพยาบาลที่เพิ่มขึ้น

Wall Street ไม่ได้เตรียมตัวไว้สำหรับคลื่นลูกที่สองของการระบาดใหญ่ มันจะบ่อนทำลายการมองโลกในแง่ดีอย่างสุดโต่งเกี่ยวกับเศรษฐกิจที่ทำให้หุ้นสหรัฐพุ่งสูงเป็นประวัติการณ์

Wall Street’s party is over. Coronavirus fears are back

The Dow plunged 1,862 points, or 6.9%, on Thursday in the biggest selloff since March 16. Even the previously red-hot Nasdaq tumbled 5.3% back below the 10,000 level.

The sharp selling was driven in large part by fears of a resurgence of the coronavirus pandemic that wrecked the economy. Several US states that reopened weeks ago are now reporting rising infections and hospitalizations.

Wall Street is unprepared for a potential second wave of the pandemic. It would completely undermine the extreme optimism about the economy that had catapulted US stocks towards record highs.