พื้นที่สำหรับนักโทษเพศที่สามกำลังจะเปิดที่สหราชอาณาจักร

(Photo: 123RF)

กระทรวงยุติธรรมเปิดเผยว่าคุกแห่งแรกของสหราชอาณาจักรจะเปิดพื้นที่สำหรับเพศที่สาม และจะเริ่มเปิดทำการในสัปดาห์นี้

ปีกภายในเรือนจำของผู้หญิงในลอนดอนใต้จะรองรับผู้กระทำผิดสามคนที่มีเพศชาย แต่เปลี่ยนเพศในเวลาถัดมา

เจ้าหน้าที่บอกว่านักโทษสามคนที่มีใบรับรองการจดจำเพศ (Gender Recognition Certificates) จะไม่สามารถเข้าถึงผู้หญิงคนอื่นๆ ที่ HMP Downview ในเมืองซัตตัน

กระทรวงยุติธรรมกล่าวว่าความปลอดภัยของผู้ต้องขังคือ “สิ่งที่สำคัญที่สุดของเรา”

การเคลื่อนไหวดังกล่าวเกิดขึ้นหลังจากคดีของ Karen White ซึ่งเป็นนักโทษข้ามเพศที่ทำร้ายผู้หญิงสองคนขณะถูกคุมขังในเรือนจำ New Hall ใน Wakefield

โฆษกกระทรวงยุติธรรมกล่าวว่า “ความปลอดภัยของผู้ต้องขังเป็นเรื่องที่ใหญ่ที่สุดของเราและการตัดสินใจใดๆ ที่เราทำจะพยายามจัดการความเสี่ยงที่ผู้กระทำความผิดแต่ละคนกระทำ

“การจัดการผู้กระทำผิดข้ามเพศที่กว้างขึ้น เป็นปัญหาที่มีความอ่อนไหวสูงซึ่งก่อให้เกิดความท้าทายที่ไม่เหมือนใครและซับซ้อน และเรามุ่งมั่นที่จะทำให้ถูกต้อง

“นั่นเป็นเหตุผลที่เรากำลังตรวจสอบวิธีที่เราจัดการผู้กระทำผิดข้ามเพศทุกคน”

พวกเขากล่าวเสริมว่างานดังกล่าวยังดำเนินอยู่

 

First UK transgender prison unit to open

(Photo: 123RF)

The UK’s first prison unit for transgender inmates will open this week, the Ministry of Justice has said.

The wing, within a women’s prison in south London, will initially cater for three offenders who were born male but have since changed gender.

Officials say the three prisoners, who have Gender Recognition Certificates, will not have access to the other women at HMP Downview, in Sutton.

The Ministry of Justice said prisoner safety was “our biggest concern”.

The move comes after the case of Karen White, a transgender prisoner, who sexually assaulted two women while on remand at New Hall jail in Wakefield.

A Ministry of Justice spokesperson said: “Prisoner safety is our biggest concern and any decisions we take will seek to best manage the risks posed by each offender.

“The wider management of transgender offenders is a highly sensitive issue which poses unique and complex challenges and we are determined to get it right.

“That’s why we are reviewing the way we manage all transgender offenders.”

They added that the work was ongoing.

Source: BBC News