ศาลเกาหลีใต้เพิ่มระยะเวลาการคุมขังสำหรับอดีตโค้ชสเก็ตในกรณีทารุณกรรม

(REUTERS/Damir Sagolj)

จากวันพุธที่ผ่านมาศาลอุทธรณ์ของเกาหลีใต้ได้สั่งให้อดีตโค้ช ผู้เล่นสเก็ตจำคุกเพิ่มขึ้นเป็นเวลา 18 เดือนหลังจากเดิมที่เป็นเวลา 10 เดือน ตัดสินลงโทษแชมป์โอลิมปิกสองสมัยระหว่างการฝึกสอน

คดีข้อกล่าวหาที่ว่าเขาได้ทารุณกรรมทางเพศต่อนักกีฬา ได้ก่อให้เกิดการเริ่มสอบสวนที่ใหญ่ที่สุดของเกาหลีใต้ ในคดีลวนลามและทารุณกรรมทางเพศของกีฬาหลังจากเหตุการณ์ที่เกิดขึ้นก็มีกระแสของข้อกล่าวหานี้เหมือนกัน

กรณีที่เกิดขึ้นดังกล่าวของการเล่นสเก็ตเร็วได้เป็นที่นิยมอย่างมากในเกาหลีใต้ นับตั้งแต่การเล่นสเก็ตเร็วกลายเป็นกีฬาโอลิมปิกในปี 1992 ซึ่งได้รับรางวัลเหรียญทอง 24 เหรียญมากกว่าประเทศอื่น ๆ

 

South Korean court increases jail term for former speed skating coach in abuse case

(REUTERS/Damir Sagolj)

A South Korean appeals court on Wednesday increased to 18 months from ten a jail term handed to a former speed skating coach convicted of hitting a two-time Olympic champion during the course of coaching.

The case, and an accusation that he had also sexually abused the athlete, has triggered South Korea’s largest investigation into assault and sexual assault in sports after the events unleashed a wave of similar accusations.

The case made headlines because speed skating has a huge and devoted following in South Korea, which has won 24 gold medals since speed skating became an Olympic sport in 1992, more than any other country.

Source : https://www.reuters.com