หุ่นยนต์ Amazon Scout เพื่อทางเท้าที่รัฐวอชิงตัน

(Amazon)

อเมซอน (Amazon) มีการทดลองหุ่นยนต์ติดตั้งกับรถบรรทุกเล็กๆ ชื่อ Scout ซึ่งทำหน้าที่ดูแลทางเท้าในรัฐวอชิงตัน

รถบรรทุกที่มีพลังงานไฟฟ้าในตัวเองถึง 6 คัน จะส่งมอบให้นำไปใช้กับ ทางเท้า ในเขตสโนโฮมิช (Snohomish) หุ่นยนต์จะทำงานเฉพาะในระหว่างวันและจะมีพนักงานของอเมซอนมาร่วมด้วยในตอนแรก มันเป็นหุ่นยนต์รุ่นล่าสุดสำหรับชุดการทดลองที่ใช้กับทางเท้า ซึ่งถือเป็นทางเลือกที่ดีในการใช้ร่วมกับถนน

“เราพัฒนา Amazon Scout ที่ห้องวิจัยใน Seattle เพื่อตรวจสอบอุปกรณ์เล็กๆให้แน่ใจว่ามีประสิทธิภาพเพื่อเป็นสัตว์เลี้ยงหรือสิ่งที่รักได้ต่อเส้นทางบนถน”  โดย Sean Scott  รองประธานของ Amazon ได้กล่าวไว้ในบทความออนไลน์ของบริษัท

รถบรรทุกนี้จะถูกจัดแสดงโชว์ในวิดีโอโปรโมตที่ส่งพัสดุพร้อมฝาอัตโนมัติเมื่อลูกค้าออกจากบ้านก็จะนึกถึงแพ็คเกจนี้ รายละเอียดของงานคุณเป็นแบบไหน ไม่มีคำอธิบายใด ๆ สำหรับสิ่งที่เกิดขึ้นหากลูกค้าไม่ได้อยู่ในเวลาที่จัดส่ง

 

Amazon Scout robots take to pavements in Washington State

(Amazon)

Amazon is experimenting with delivery robots, starting with a little truck called Scout which is taking to the pavements in Washington State.

Six of the autonomous electric trucks will deliver parcels “at walking pace” round Snohomish County.

The robots will only operate during the day and will be accompanied by an Amazon employee initially.

It is the latest in a series of trials of pavement robots, seen as being a good alternative to road deliveries.

“We developed Amazon Scout at our research and development lab in Seattle, ensuring the devices can safely and efficiently navigate around pets, pedestrians and anything else in their path,” said Amazon vice-president Sean Scott on the company’s blog. The truck is shown in a promotional video delivering a parcel, with a lid automatically lifting when the customer comes out of their house to retrieve the package. Details of how exactly this will work are not given. Neither is there any explanation for what happens if the customer is not in at the time of delivery.

Source : https://www.bbc.com