ฮ่องกง เตรียมเปิด Avenue of Stars ริมน้ำอันโดดเด่นหลังจากปิดปรับปรุง

(New World Development)

หากมีภาพโปสการ์ดหนึ่งภาพที่แสดงถึงฮ่องกงคงจะต้องมีมุมของทิวทัศน์เส้นขอบฟ้าแสงนีออนข้ามอ่าวจากทางเดิน Tsim Sha Tsui

ไม่ใช่เรื่องแปลกเลยสำหรับ Avenue of Stars เนื่องจากริมน้ำขนาด 457 เมตรของ TST เป็นหนึ่งในสถานที่ที่มีผู้เข้าชมมากที่สุด ก่อนที่สถานที่แห่งนี้ จะถูกปิดตัวลงเพื่อปรับปรุงในปี 2015

(New World Development)

ปัจจุบันสถานที่แห่งนี้ได้กลับมามีบทบาทหลังจากการปรับปรุงสามปี โดยสถาปนิก James Corner (นักคิดผู้หนุนหลัง High Line New York และ Central Waterfront ของเมือง Seattle ) และพรรคท้องถิ่นพัฒนาโลกใหม่

ทางเดินที่ปรับปรุงใหม่มุ่งมั่นที่จะเป็นมากกว่าแค่สถานที่ยอดนิยมของนักท่องเที่ยว แต่เป็นจุดหมายปลายทางที่ยั่งยืนและเป็นมิตรสำหรับคนในท้องถิ่นและผู้มาเยือน

(New World Development)

 

Avenue of Stars: Hong Kong’s spectacular waterfront reopens

(New World Development)

If there’s one postcard image that represents Hong Kong, it has to be the neon skyline view across the harbor from the Tsim Sha Tsui promenade.

No surprise then, that TST’s 457-meter waterfront Avenue of Stars was one of the territory’s most visited attractions before it was closed for an upgrade in 2015.

(New World Development)

Now it’s back in business after a three-year refurb led by architect James Corner (the mastermind behind New York’s High Line and Seattle’s Central Waterfront) and local team New World Development.

The revamped walkway strives to be more than just a popular — and very touristy — viewing platform, but a sustainable and welcoming destination for locals and visitors alike.

(New World Development)

Source : https://edition.cnn.com