เกิดเหตุกราดแทงในแคนาดา: ตำรวจตามล่าผู้ต้องสงสัยหลังจากที่ฆ่าเพื่อความสนุกสนานใน Saskatchewan

ตำรวจแคนาดาได้ดำเนินการตามล่าชายสองคนที่ต้องสงสัยว่าแทงคนอย่างน้อย 10 คนจนเสียชีวิตเหตุการณ์นี้ทำให้ทั้งประเทศตกใจ ผู้ต้องสงสัยสองคนชื่อ Damien Sanderson และ Myles Sanderson กำลังหลบหนีและถือว่ามีอาวุธและเป็นอันตราย พบเหยื่อใน 13 สถานที่ในชุมชนพื้นเมืองห่างไกลจาก James Smith Cree Nation และอยู่ใกล้เคียง Weldon เหตุการณ์นี้เป็นการกระทำที่รุนแรงที่สุดที่ชาวแคนาดาเคยเห็น

โดยมีผู้บาดเจ็บอีกอย่างน้อย 15 คน ในการฆ่าครั้งนี้ ซึ่งตำรวจได้เรียกร้องให้ประชาชนระมัดระวังอย่างยิ่งขณะทำการค้นหาในพื้นที่ที่ใหญ่ที่สุดและห่างไกลที่สุดแห่งหนึ่งของแคนาดา“ฉันรู้สึกตกใจและเสียใจกับการโจมตีที่น่ากลัวในวันนี้” นายทรูโดกล่าวในแถลงการณ์ “ผู้ที่รับผิดชอบต่อการโจมตีที่น่ารังเกียจในวันนี้จะต้องถูกนำตัวเข้าสู่กระบวนการยุติธรรมอย่างเต็มที่” ทางด้าน Marc Miller รัฐมนตรีกระทรวงความสัมพันธ์ชนพื้นเมืองของแคนาดา กล่าวว่าเขาได้ติดต่อผู้นำชุมชนเพื่อ “ให้การสนับสนุนอย่างเต็มที่จากแคนาดาและความช่วยเหลือใดๆ ที่จำเป็นในอีกไม่กี่วันข้างหน้า”

 

Canada stabbings: Police hunt suspects after killing spree in Saskatchewan

Canadian police have launched a huge manhunt for two men suspected of stabbing at least 10 people to death in a rampage that has shocked the nation. Two suspects named as Damien Sanderson and Myles Sanderson are on the run and considered armed and dangerous. Victims were found in 13 locations in the remote indigenous community James Smith Cree Nation and nearby Weldon. It is of the deadliest acts of mass violence Canada has seen.

At least 15 others were injured in the killing spree, with police urging residents to be extremely vigilant as they conduct a search across one of Canada’s largest and most remote regions. “I am shocked and devastated by the horrific attacks today,” Mr. Trudeau said in a statement. “Those responsible for today’s abhorrent attacks must be fully brought to justice.” Canada’s Indigenous Relations Minister Marc Miller said he had reached out to community leaders to “offer Canada’s full support and any assistance that will be needed in the coming days”.

By BBC News