เกิดเหตุระเบิดกลางกรุงปารีส ส่งผลให้มีผู้บาดเจ็บกว่า 30 คนหลังเกิดเหตุ

จากเหตุการณ์ที่เกิดขึ้นทำให้มีผู้ได้รับบาดเจ็บกว่า 37 คน และมีผู้ได้รับบาดเจ็บสาหัส ถึง 4 คน หลังจากการระเบิดครั้งใหญ่ใจกลางกรุงปารีส เหตุระเบิดเกิดขึ้นในอาคารซึ่งเป็นที่ตั้งของโรงเรียนออกแบบและโบสถ์คาทอลิก ณ ถนน Saint-Jacques ในเขตที่ 5 ของเมืองหลวงของฝรั่งเศส โดยเจ้าหน้าที่ฉุกเฉินกำลังค้นหาซากอาคารโดยคาดว่าอย่างน้อยยังมี 2 คนที่ยังคงเร่งค้นหาจากคำบอกเล่าของพยานยังกล่าวเสริมอีกว่าก่อนเกิดเหตุระเบิดบริเวณโดยรอบอาคารมีกลิ่นของก๊าซอย่างรุนแรง อาจจะเป็นข้อสันนิษฐานของการเกิดระเบิดในครั้งนี้ โดยนาง Laure Beccuau อัยการกรุงปารีสกล่าวหลังจากไปถึงที่เกิดเหตุว่าการตรวจสอบภาพจากกล้องวงจรปิดเบื้องต้นบ่งชี้ว่าเกิดการระเบิดภายในอาคารซึ่งอยู่ติดกับโบสถ์วาล-เดอ-กรีซ(Catholic Church of the Val-de-Grâce) แต่อย่างไรก็ตามทางการระบุว่ายังคงเร่งค้นหาสาเหตุของการระเบิดอย่างเต็มที่ ในขณะที่นายลูรองต์ นูเนซ (Laurent Nunez) ผู้บัญชาการตำรวจแห่งกรุงปารีสระบุว่า

ในช่วงแรกตัวอาคารถูกไฟลุกท่วมทั้งหลัง แต่ภายหลังเกิดเหตุสามารถควบคุมเพลิงไว้ได้สำเร็จ โดยพื้นที่ดังกล่าวถูกปิดล้อม และนายเจอราลด์ ดาร์มาแนง (Gérald Darmanin) รัฐมนตรีมหาดไทยได้ไปยังที่เกิดเหตุแล้วและเขากล่าวว่าสุนัขดมกลิ่นได้ระบุตำแหน่งที่อาจพบเหยื่อเพิ่มเติมใต้ซากปรักหักพัง ภายในพื้นที่ที่เกิดระเบิดอยู่ทางใต้จากย่านลาตินในเขตฝั่งซ้ายของกรุงปารีส ซึ่งเป็นที่นิยมในหมู่นักท่องเที่ยวและเป็นที่รู้จักในหมู่นักศึกษาในกรุงปารีส

โดย BBC NEWS

Paris explosion: More than 30 injured after blast.

Thirty-seven people have been injured, four of them seriously, after a large explosion in central Paris.

The blast took place in a building that housed a design school and the Catholic education system headquarters in Rue Saint-Jacques, in the fifth arrondissement of the French capital.

Emergency workers are searching through the wreckage of the building, with at least two thought to be missing.

According to witnesses, there was a strong smell of gas before the blast.

Paris prosecutor Laure Beccuau said after arriving at the scene that initial checks of camera footage suggested the explosion occurred within the building, which was next to the Val de Grâce church.

However, the authorities have said the cause of the blast has not yet been determined.

The building was initially engulfed by fire, but the blaze was later brought under control, said Paris police chief Laurent Nunez.

The area has been cordoned off and Interior Minister Gérald Darmanin has been to the scene.

He said sniffer dogs had identified where further victims might be found under the rubble.

The area where the explosion took place runs south from the Latin Quarter in Paris’s Left Bank area that is popular with tourists and known for its student population.

BY BBC NEWS