Felicity Huffman สารภาพผิดในเรื่องอื้อฉาวในการติดสินบนในวิทยาลัย

นักแสดงหญิงยอดเยี่ยม Felicity Huffman เป็นที่รู้จักในบทบาทของเธอใน Desperate Housewives เธอร้องไห้ในศาลรัฐบาลกลางในบอสตันในวันนี้ ขณะที่เธอสารภาพกับแผนการที่จะเพิ่มคะแนน SAT ของลูกสาวของเธอ

Huffman เป็นหนึ่งในผู้ถูกกล่าวหาจำนวนมากในคดีกบฏและการติดสินบนที่เกี่ยวข้องกับผู้ปกครองที่ร่ำรวย โค้ชวิทยาลัย ผู้ทดสอบและที่ปรึกษาวิทยาลัยที่กระทำการทุจริต

Huffman มองตรงไปข้างหน้าโดยไม่สนใจพรรคและผู้สื่อข่าวในขณะที่เธอเข้าไปในศาลเพื่อสารภาพว่ามีส่วนร่วมในการสมคบคิดเพื่อหลอกลวงจดหมายและบริการ เธอร้องไห้ขณะที่อธิบายให้ผู้พิพากษาฟังว่าลูกสาวของเธอไม่รู้อะไรเกี่ยวกับการหลอกลวงเพื่อเพิ่มคะแนนสอบ และที่พักของลูกสาวของเธอสำหรับช่วงเวลาเพิ่มเติมในการสอบนั้นถูกต้องตามกฎหมาย

“ทุกอย่างในสิ่งอื่นๆ” ที่อัยการกล่าวหาว่าเธอทำ เธอพูดว่า “ฉันทำจริงๆ”

ซึ่งรวมถึงการจ่ายเงิน 15,000 ดอลลาร์สหรัฐเพื่อให้ใครสักคนแก้ไขคำตอบที่ผิดของลูกสาวของเธอ หลังจากที่ลูกสาวของเธอทำแบบทดสอบเสร็จ บุคคลที่ทำการแก้ไขได้อ้อนวอนว่ามีความผิด ในขณะที่ผู้สอบที่ถูกกล่าวหาว่าอนุญาตให้เกิดขึ้นนั้นก็ไม่ได้มีความผิด

Huffman หวังว่าเธอจะได้รับการยอมรับผิดและการขอโทษอย่างชัดเจนจะทำให้เธอได้รับโทษเล็กน้อย ในแถลงการณ์เมื่อเดือนที่แล้วเธอยอมรับว่า “รับผิดชอบอย่างเต็มที่ต่อการกระทำของเธอ” และแสดงความเสียใจและความละอาย ” เธอกล่าวเสริมว่า “ฉันต้องการขอโทษนักเรียนที่ทำงานหนักทุกวันเพื่อเข้าเรียนในวิทยาลัยและกับผู้ปกครองที่เสียสละอย่างมากเพื่อช่วยเหลือลูกๆ ของพวกเขาและทำอย่างซื่อสัตย์”

อัยการกำลังแนะนำให้ปรับ 20,000 ดอลลาร์สหรัฐในการปรับและจำคุกสี่เดือน Huffman อาจจบการให้บริการน้อยลง

 

Felicity Huffman, In Tears, Pleads Guilty In College Bribery Scandal

Actress Felicity Huffman, known for her role in Desperate Housewives, broke down in tears in federal court in Boston today, as she pleaded guilty to a scheme to boost her daughter’s SAT scores.

Huffman is one of dozens charged in a sweeping conspiracy and bribery case involving wealthy parents, corrupt college coaches, test proctors and college consultants.

Huffman looked straight ahead, ignoring the phalanx of reporters and cameras as she entered the courthouse to plead guilty to conspiracy to commit mail fraud and honest services mail fraud. Inside, she cried as she explained to the judge that her daughter knew nothing about the scam to inflate her test scores, and that her daughter’s accommodation for extra time on tests was legitimate.

“Everything else” that prosecutors accused her of doing, she said, “I did.”

That includes paying $15,000 to have someone correct her daughter’s wrong answers, after her daughter completed the test. The person making the corrections has also pleaded guilty, while the exam proctor who allegedly allowed it to happen, has pleaded not guilty.

Huffman is hoping her guilty plea, and her unequivocal apology, will earn her some leniency at sentencing. In a statement released last month, she accepted “full responsibility for [her] actions” and expressed “deep regret and shame.” She added, “I want to apologize to the students who work hard every day to get into college, and to their parents who make tremendous sacrifices to support their children and do so honestly.”

Prosecutors are recommending $20,000 in fines and a four-month prison sentence. Huffman could end up serving even less, and possibly at a half-way house.

Source: NPR