Kylian Mbappe: Paris St-Germain เตรียมพร้อมที่จะพาฝรั่งเศสไปข้างหน้า

Paris St-Germain พร้อมที่จะเสนอ Kylian Mbappe ในช่วงซัมเมอร์นี้แทนที่จะเสี่ยงที่จะเสียเขาไปแบบฟรี ๆ ในเวลาหนึ่งปี หลังจากที่เขาบอกกับสโมสรในฝรั่งเศสว่าเขาจะไม่ต่อสัญญา ข้อตกลงปัจจุบันของกองหน้าชาวฝรั่งเศสอย่าง คีเลียน เอ็มบัปเป้ ซึ่งตัวสัญญาจะมีการสิ้นสุดในฤดูกาลหน้า พร้อมออปชั่นที่จะต่ออีก 1 ปี

มีกำหนดแจ้งในวันที่ 31 กรกฎาคมสำหรับ Mbappe วัย 24 ปีที่จะบอก PSG ว่าเขาจะให้คำตอบว่าต่ออายุไปจนถึงปี 2568 หรือไม่

หลังจากคุยกันมาหลายเดือน เขาได้ส่งจดหมายถึงสโมสรโดยแจ้งว่าจะไม่ทำการต่อสัญญาแล้ว

ผู้ทำประตูสูงสุดเป็นประวัติการณ์ของ PSG จะมีอิสระที่จะออกไปโดยเปล่าประโยชน์เมื่อสิ้นสุดฤดูกาลหน้า และการย้ายอาจเป็นชั้นเชิงการเจรจาต่อรองอีกขั้น

อย่างไรก็ตาม ในขณะที่แชมป์เปี้ยนฝรั่งเศสพยายามปรับนโยบายการสร้างทีมของพวกเขาใหม่ หลังจากหลายปีของการซื้อผู้เล่นดาวเด่นโดยไม่มีกลยุทธ์ที่สอดคล้องกันอย่างชัดเจน PSG จึงตัดสินใจที่จะไม่ปล่อย Mbappe ไปโดยเปล่าประโยชน์ โดยสโมสรรู้สึกไม่สบายใจที่จดหมายถูกเผยแพร่ออกไปในสื่อมาก่อน พวกเขาเห็นมัน

หมายความว่าหากไม่ได้รับการรับรองเกี่ยวกับความตั้งใจในอนาคตของผู้ชนะฟุตบอลโลกปี 2018 พวกเขาจะนำเสนอผู้เล่นของเขาให้มีความเคลื่อนไหวที่จะทำให้สโมสรชั้นนำของยุโรปตื่นตัว

เรียล มาดริด (Real Madrid) เป็นแฟนตัวยงของที่ครองใจชาวฝรั่งเศสมาอย่างยาวนาน และเขาปฏิเสธการย้ายไปยังถิ่นเบร์นาเบวเพื่ออยู่กับสโมสร PSG เมื่อปีที่แล้ว

การออกจากคาริม เบนเซม่า (Karim Benzema) ไปยังซาอุดีอาระเบียหมายความว่าเรียล เมดริดต้องการกองหน้า แม้ว่าแฮร์รี่ เคนของท็อตแนมจะอยู่ในอันดับต้น ๆ ของรายการก็ตาม

โดย  BBC NEWS

Kylian Mbappe: Paris St-Germain are prepared to sell France forward

Paris St-Germain are prepared to sell Kylian Mbappe this summer rather than risk losing him for free in a year’s time, after he told the French club he will not renew his contract.The France forward’s current deal expires at the end of next season, with the option of another year.

There was a deadline of 31 July for Mbappe, 24, to tell PSG if he was going to renew until 2025.

After months of talks, he has sent the club a letter saying he will not.

PSG’s record goalscorer would be free to leave for nothing at the end of next season and the move could be a negotiating tactic.

However, as the French champions try to readjust their team-building policy after years of buying star players with no obvious coherent strategy, PSG have resolved not to let Mbappe go for nothing, with the club irritated that the letter was leaked in the media before they saw it.

It means that unless they get assurances about the 2018 World Cup winner’s future intentions, they will sell him in a move that would put Europe’s leading clubs on alert.

Real Madrid are long time admirers of the Frenchman and he rejected a move to the Bernabeu to stay at PSG last year.

The exit of Karim Benzema to Saudi Arabia means Real need a striker, although it had been thought Tottenham’s Harry Kane was at the top of their list.

BY : BBC NEWS