Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm

คอลเล็กชั่นใหม่ที่แสดงความเคารพต่อขนบประเพณีในการเล่าขานเรื่องราวและมนต์เสน่ห์ของเทพนิยายที่พี่น้องกริมม์รังสรรค์ไว้ให้คนรุ่นแล้วรุ่นเล่าได้เพลิดเพลิน

จากจุดเริ่มต้นด้านวัฒนธรรมการเขียน มงต์บลองค์มีพลังในการเปลี่ยนแปลงวงการวรรณกรรมและเชิดชูความสร้างสรรค์ตลอดจนความสามารถทางศิลปะของเหล่านักเขียน Montblanc Writers Edition – คอลเล็กชั่นที่จัดทำขึ้นมาโดยเฉพาะ –– เพื่อแสดงความเคารพต่อบรรดานักเขียนผู้ฝากรอยจารึกอันสำคัญไว้ในวัฒนธรรมดังกล่าว  Writers Edition คอลเลกชั่นผลงานล่าสุดของมงต์บลองค์ ได้ให้เกียรติกับยาคอบ (Jacob ค.ศ. 1785-1863) และ วิลเฮล์ม (Wilhelm 1786-1859) กริมม์ หรือที่รู้จักกันดีในนามพี่น้องตระกูลกริมม์  ชาวเยอรมันทั้งสองท่านนี้เป็นทั้งนักวิชาการ นักภาษาศาสตร์ ผู้เขียนพจนานุกรม รวมถึงนักเขียนที่รวบรวมและตีพิมพ์นิทานพื้นบ้านมาตลอดช่วงศตวรรษที่ 19  พวกเขาทำให้เรื่องราวที่เล่ากันปากต่อปากสืบต่อกันมาได้รับความนิยม ไม่ว่าจะเป็น ซินเดอเรลลา เจ้าชายกบ เจ้าหญิงนิทรา หนูน้อยหมวกแดง และสโนว์ไวต์ เป็นต้น  นิทานสำหรับเด็กและครอบครัว (Kinder- und Hausmärchen) ซึ่งเป็นผลงานชุดคลาสสิกของพวกเขา ได้รับการตีพิมพ์ออกมาสองเล่ม โดยเล่มแรกตีพิมพ์ในปี 1812 และเล่มที่สองตีพิมพ์ในปี 1815

ด้วยแรงบันดาลใจจากเทพนิยายร่วมกับงานวิจัยด้านภาษาศาสตร์ของพี่น้องตระกูลกริมม์ คอลเล็กชั่น Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm จึงสำรวจค้นหาลึกลงไปในเทพนิยายหลายเรื่องรวมถึงเชื่อมโยงไปถึงงานศิลปะชิ้นเอกของพวกเขาซึ่งก็คือพจนานุกรมภาษาเยอรมันอันเป็นความพยายามแรกในการรวมคำที่มีอยู่ทั้งหมดในภาษาเยอรมันให้กลายเป็นพจนานุกรมที่ครบสมบูรณ์เพียงเล่มเดียว

ผลงานปากกาทั้งสี่รูปแบบมีรูปทรงคล้ายไม้เท้าพเนจรที่ทำจากไม้อันเป็นการเชื่อมโยงถึงลักษณะดั้งเดิมของคนเล่านิทานพเนจรที่รอนแรมจากหมู่บ้านสู่หมู่บ้านเพื่อเล่าขานเรื่องราวต่างๆ  ความหลงใหลที่พี่น้องกริมม์มีต่อภาษาและการค้นคว้าเกี่ยวกับ “ราก” ของภาษาจะสะท้อนออกมาเป็นรูปทรงอันแปลกตาของตัวหนีบ โดยเมื่อมองจากด้านหน้าจะดูเหมือนรากไม้ที่หงิกงอ แต่เมื่อหันข้างกลับเผยให้เห็นใบหน้าด้านข้างของพี่น้องกริมม์  วงแหวนรอบปลอกของปากกาแต่ละชิ้นสลักไว้ด้วยคำที่โด่งดังว่า “ES WAR EINMAL…” หรือ “กาลครั้งหนึ่ง”  รวมถึงที่ปลายปากกาทุกชิ้นยังสลักเป็นรูปเปลวไฟที่ลุกโชนซึ่งเป็นสัญลักษณ์ของกองไฟที่เด็กๆ จะนั่งล้อมวงกันฟังนิทานและยังเป็นองค์ประกอบสำคัญในเรื่องเล่าอีกมากมายหลายเรื่อง  ชื่อชุดจากการตีพิมพ์ “Kinder- und Hausmärchen” (นิทานสำหรับเด็กและครอบครัว) ครั้งแรกจะปรากฏอยู่ที่ปลายด้ามปากกาของแต่ละแบบ เช่นเดียวกับหมายเลขเรื่องที่อยู่ในหนังสือ

 

Homage to Brothers Grimm Limited Edition

ผลงานชิ้นนี้แสดงความเคารพต่อนิทานพื้นบ้านอันเป็นที่รักเกี่ยวกับหญิงสาวนามราพันเซล (Rapunzel) ผู้ถูกแม่ขังไว้ในหอคอยสูงและท้ายสุดก็ได้รับการช่วยเหลือจากเจ้าชายเมื่อเธอปล่อยผมเธอลงมาให้เจ้าชายได้ปีนขึ้นไปหา  เรซิ่นสีดำบนปลอกและด้ามของผลงานชิ้นนี้ตกแต่งด้วยลายคลื่นซึ่งเป็นสัญลักษณ์แทนผมของราพันเซล  ตัวหนีบและอะไหล่ตกแต่งชุบแพลตินัมดูตัดกับลักษณะที่ชวนขนลุกของปลอกและด้ามซึ่งทำให้นึกถึงการเดินลึกเข้าไปในป่า  และเพื่อให้คล้ายกับรูปทรงของกระสวยอันเนื่องจากว่าเรื่องเล่าจำนวนมากถูกเหล่าผู้หญิงในห้องปั่นด้ายผลัดกันเล่ามาอย่างช้านาน ปลายด้ามชุบรูทีเนียมยังสลักชื่อชุดของเทพนิยายกริมม์ (Kinder- und Hausmärchen) เลข ‘12’ แทนเรื่อง ราพันเซล และปีตีพิมพ์ 1812 เอาไว้ด้วย  ส่วนปลอกจะมีอักษรตัว “R” แทน “Rapunzel” ปรากฏอยู่  วงแหวนรอบตัวหนีบตกแต่งด้วยคำว่า “GÖTTINGER SIEBEN” ซึ่งเป็นคณาจารย์อิสระเจ็ดคนจากมหาวิทยาลัยเกิททิงเงิน (Göttingen) ที่พี่น้องกริมม์เคยเล่าเรียน รวมถึงปีที่มีการเขียนพจนานุกรมภาษาเยอรมันขึ้น   ผลงาน Homage to Brothers Grimm Limited Edition มีจำหน่ายในรูปแบบของปากกาหมึกซึม โรลเลอร์บอล ลูกลื่น และดินสอกด (เฉพาะเมื่อเป็นชุดเท่านั้น)

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 1812

The Sleeping Beauty หรือเจ้าหญิงนิทรา เล่าเรื่องของเจ้าหญิงผู้อ่อนเยาว์ที่ถูกลวงให้ติดกับจนหลับไหลอย่างยาวนานกระทั่งมีเจ้าชายมาปลุกเธอด้วยจุมพิต  ระหว่างการนอนหลับที่ไร้ซึ่งความฝัน ปราสาทถูกทิ้งร้างและปกคลุมด้วยกุหลาบ หนาม และใบไม้  ปลอกและด้ามของงาน Limited Edition 1812 ซึ่งรังสรรค์จากโลหะชุบรูทีเนียม ได้รับการยกระดับให้สวยงามด้วยการทำชั้นนอกให้มีหน้าตาแบบวินเทจที่เป็นทองสีเยลโลว์โกลด์ทับไว้  การออกแบบได้แรงบันดาลใจมาจากความสนใจที่พี่น้องกริมม์มีต่อธรรมชาติและใบไม้ที่เติบโตรอบปราสาท ที่ปลายด้ามสลักชื่อชุดของเทพนิยายกริมม์ (Kinder- und Hausmärchen) เลข ‘50’ แทนเรื่อง เจ้าหญิงนิทรา และปีตีพิมพ์ 1812 เอาไว้  ตัวอักษร “D” บนปลอกมาจากชื่อนิทานที่เป็นภาษาเยอรมันว่า “Dornröschen”  ตราสัญลักษณ์มงต์บลองค์ที่ด้านบนสุดของเครื่องเขียนทำจากหอยมุกล้อมด้วยแล็กเกอร์สีแดงอันชวนให้นึกถึงดอกกุหลาบที่พันอยู่รอบปราสาท  จำนวนของปากกาหมึกซึมและโรลเลอร์บอลที่จำกัดเพียงอย่างละ 1812 ด้ามนั้นมาจากปีที่ตีพิมพ์หนังสือ “Kinder- und Hausmärchen” ครั้งแรกในค.ศ. 1812

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 86

นิทานเรื่องฮันเซลกับเกรเทล (Hansel & Gretel) เป็นเรื่องราวของเด็กสองคนที่พ่อแม่ไม่สามารถเลี้ยงดูได้นำไปทิ้งไว้กลางป่า  หลังพยายามหาทางกลับบ้านและหลงทางอยู่ในป่านั้น พวกเขาได้พบบ้านขนมปังขิงของแม่มดแก่ตนหนึ่งผู้ล่อลวงให้เด็กๆ เข้าไปในบ้าน  เด็กทั้งสองหลอกแม่มดให้ปีนเข้าไปในเตาอบที่ลุกโชนก่อนจะกลับบ้านไปหาพ่อพร้อมทรัพย์สมบัติมากมายได้ในที่สุด  ปลอกและด้ามของผลงาน Homage to Brothers Grimm Limited Edition 86 ทำจากไม้อีโบนีที่ถูกทำให้เป็นสีดำเพื่อชวนให้นึกถึงทั้งป่าที่มืดมนของเทพนิยายเรื่องนี้กับเปลวไฟที่เผาร่างของแม่มดในตอนจบ โดยจะตัดกับเปลวไฟที่ฝังในเนื้อและอะไหล่ตกแต่งที่เป็นทองคำ Au750   ตัวปลอกทำจากทองคำ Au750 และชุบสารพีวีดีสีดำพร้อมกับลายเซ็นสีทองของผู้แต่งทั้งสอง  งานหล่อโลหะทองคำ Au750 ที่ประดับไว้ด้านหลังของปลอกเป็นรูปเปลวไฟและตัวอักษร H (แทน Hansel & Gretel) ซึ่งชวนให้คิดถึงเนื้อเรื่องตอนที่เกรเทลผลักแม่มดเข้าไปในเตาอบที่กำลังลุกโชนอยู่

การฝังทองสองตำแหน่งบนด้ามแสดงเป็นคำกล่าวที่โด่งดังในภาษาต้นฉบับที่ว่า: “Knuper knuper kneischen…Wer knupert an meinem Häuschen?” (หรือ “แทะเล็มเหมือนกับหนูที่กำลังแทะเล็มบ้านของฉันอยู่นะหรือ”)  ตราสัญลักษณ์ของมงต์บลองค์ที่ฝังไว้ในลักษณะของชิ้นงานหล่อโลหะนั้นทำเป็นตัวอักษร A ถึง F ซึ่งตัวอักษร F เป็นตัวอักษรสุดท้ายในพจนานุกรมภาษาเยอรมันที่พี่น้องตระกูลกริมม์ทำถึงในช่วงชีวิตของพวกเขา  ปลายปากกาทองคำประดับด้วยหอยมุกที่ทำเป็นทรงหลังเบี้ยเพื่อเป็นสัญลักษณ์แทนทรัพย์สมบัติที่ฮันเซลและเกรเทลพบหลังจากที่พวกเขาได้เผาแม่มดแล้ว  จำนวนปากกาหมึกซึมที่จำกัดที่ 86 ด้ามเป็นการอ้างอิงถึงจำนวนเรื่องของเทพนิยายในหนังสือนิทานสำหรับเด็กและครอบครัวฉบับตีพิมพ์ครั้งแรกในปี 1812

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 8

นอกจากจะได้รับการพูดถึงว่าเป็นหญิงสาวผู้งดงามและมีผิวขาวราวกับหิมะแล้ว สโนว์ไวต์ยังเป็นหนามตำใจของแม่เลี้ยงชั่วร้าย หลังจากที่กระจกวิเศษได้ชี้บอกว่าสโนว์ไวต์เป็นหญิงที่งามเลิศที่สุดในปฐพี  เธอออกคำสั่งให้พาสโนว์ไวต์ไปฆ่าในป่าแต่กลายเป็นว่าคนแคระทั้งเจ็ดกลับพาเธอไปดูแล  แม่เลี้ยงตามรอยจนเจอและหลอกให้เธอกินแอปเปิลพิษแต่เจ้าชายก็มาพบเธอ  ระหว่างขนโลงศพของเธอกลับไปที่ปราสาทนั้น โลงร่วงลงกับพื้นและสโนว์ไวต์ก็คายแอปเปิลออกมา เธอตื่นขึ้นแล้วได้แต่งงานกับเจ้าชาย

ปลอกและด้ามของผลงาน Homage to Brothers Grimm Limited Edition 8 ทำจากไวต์โกลด์ Au750 โดยมีโครงสร้างที่คล้ายกับใบไม้ที่ผ่านการชุบทองสีเยลโลว์โกลด์ รวมถึงการฝังประดับต่างๆ ที่ทำจากไวต์โกลด์ Au750 เนื้อด้านที่เสมือนเป็นแร่มีค่าจากภูเขาที่เหล่าคนแคระขุดพบในเหมือง  ตัวด้ามมีส่วนที่เป็นหินร็อกคริสตัลของจริงที่ผ่านการทำให้มีเหลี่ยมมุมเพื่อแทน “โลงศพ” ของสโนว์ไวต์โดยด้านหลังจะมีการสลักภาพของสโนว์ไวต์ด้วยมือซึ่งมาจากภาพวาดของลุดวิก กริมม์ (Ludwig Grimm)  ปลอกเป็นการฝังไวต์โกลด์สองแบบโดยมีโครงสร้างที่หินคริสตัลถูกนำไปผ่านกระบวนการลดความมันของผิวเพื่อให้ดูเหมือนสินแร่  ที่ตำแหน่งหินคริสตัลจุดหนึ่งจะมีอักษร “S” เพื่อสื่อถึงเทพนิยายเรื่องสโนว์ไวต์  สายเพชรสองเส้นที่พาดข้ามวงแหวนรวมถึงสายเพชรอีกหนึ่งสายที่บนปลอกและด้ามเป็นสิ่งที่ชวนให้นึกถึงความงามของสโนว์ไวต์ที่ส่องแสงแวววาว  ปลายปากกาเยลโลว์โกลด์ Au750 มีภาพเปลวไฟสลักไว้เพื่อเป็นสัญลักษณ์แทนบรรยากาศเวลาที่มีการเล่านิทานและภาพแอปเปิลที่แม่มดมอบให้แก่สโนว์ไวต์  ส่วนด้านหน้านั้นตกแต่งด้วยใบไม้

ผลงานปากกาด้ามนี้ด้านบนสุดประดับด้วยด้วยตราสัญลักษณ์มงต์บลองค์ซึ่งทำเป็นงานหล่อที่ทำขึ้นจากตัวอักษร A ถึง F แล้วครอบทับด้วยกระจกแซฟไฟร์  ปลายสุดของด้ามตกแต่งอย่างสวยงามเป็นลายใบไม้ที่สลักด้วยมือพร้อมทับทิมเลอค่าที่ฝังเป็นเลข “7” ตัวอักษร “KHM” ที่ทำให้นูนขึ้นเพื่อเป็นตัวแทนของ Kinder- und Hausmärchen และเลข 53 ซึ่งเป็นหมายเลขของเรื่อง Snow White ในเทพนิยายชุดนี้  ที่ด้านล่างของปลายปากกาประดับด้วยหินสปิเนลทรงหลังเบี้ยเพื่อเป็นสัญลักษณ์แทนผมสีดำของสโนว์ไวต์

ผลงานคอลเล็กชั่น Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm มีมาให้เลือกพร้อมอุปกรณ์เสริมอื่นๆ ที่ได้รับแรงบันดาลใจมาจากผลงานการประพันธ์ของพี่น้องตระกูลกริมม์  ไม่ว่าจะเป็นสมุดบันทึกหนังลูกวัวได้รับการตกแต่งด้วยภาพวาดตัวอักษร “G” ขนาดใหญ่ที่ดูเหมือนกับหนังสือเทพนิยายสไตล์โบราณ  มงต์บลองค์ยังได้รังสรรค์หมึกสีเขียวเข้มที่อ้างอิงจากป่าในเทพนิยายกริมม์  อีกทั้งยังมีคัฟลิงทรงกลมและสร้อยที่เป็นงานหนังถักซึ่งต่างก็ได้รับดีไซน์จากตราสัญลักษณ์มงต์บลองค์ที่ปรากฏอยู่บนชิ้นเครื่องเขียน และทำให้คอลเล็กชั่นนี้ครบถ้วนสมบูรณ์

 

Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm

A new collection pays tribute to the tradition of storytelling and the fairy tale magic captured by the Brothers Grimm for generations to enjoy

With its origins in the culture of writing, Montblanc champions the transformative power of literature and celebrates the creativity and artistry of writers. One collection in particular – Montblanc Writers Edition – pays special tribute to the authors who have had a significant imprint on culture. Montblanc’s latest Writers Edition honours Jacob (1785-1863) and Wilhelm (1786-Grimm. 1859) Grimm, known as the Brothers The German academics, philologists, lexicographers and  authors collected and published folklore during the 19th century. They popularized traditional oral tales such as Cinderella, The Frog Prince, Sleeping Beauty, Little Red Riding Hood and Snow White. Their classic collection, Children’s and Household Tales (Kinder- und Hausmarchen), was published in two volumes – the first in 1812 and the second in 1815.

Inspired by their collection of fairy tales and linguistic research, the Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm collection explores various fairy tales but also references their magnum opus – the German Dictionary – the first attempt to consolidate all existing German words into one encompassing dictionary.

Each of the four editions is shaped like a wooden wandering stick as a reference to the tradition of wandering storytellers travelling from village to village to tell stories. The Brothers Grimm’s passion for language and research into linguistic “roots” is reflected in the unusual shape of the clip – when looking at it frontally, it appears as a gnarly root but when turned sideways, it reveals the facial profile of the Brothers Grimm. The cap ring on each writing instrument is engraved with the famous words “ES WAR EINMAL ‘ or “Once Upon a Time”. Every nib is engraved with burning flames symbolic of the fires around which children sat to hear the fairy tales, and a central element in many of those tales. Every edition features the title of their first publication “Kinder- und Hausmarchen” (Children’s and Household Tales) on the cone, as well as their number in the book.

Homage to Brothers Grimm Limited Edition

The edition pays tribute to the beloved folk tale of a young girl named Rapunzel who is imprisoned by her mother in a high tower and finally rescued by a prince when she lets down her hair so the prince can climb up. The black resin on the cap and barrel of this edition is decorated with a wavy pattern symbolizing Rapunzel’s hair. The platinum-coated clip and fittings contrasts with the sinister appearance of the cap and barrel, reminiscent of walking deep into the woods. Resembling the shape of a spindle

since many stories were traditionally exchanged by women in spinning rooms, the ruthenium-coated cone is engraved with the title of the Grimm fairy tale collection (Kinder- und Hausmarchen), the number ’12’ for fairy tale Rapunzel and the year of publication, 1812, while the cap features the letter “R” for the fairy tale “Rapunzel”. The circle around the clip is decorated with “GOTTINGER SIEBEN”, a group of seven liberal professors from Gottingen of which the Brothers were part of, as well as the years in which the German Dictionary was written.The Homage to Brothers Grimm Limited Edition is available as a Fountain Pen, Rollerball, Ballpoint Pen and Mechanical Pencil (only as part of a set).

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 1812

The Sleeping Beauty tells the story of a young princess who is led into a trap and falls asleep for a

long time before a prince awakens her with a kiss. During her dreamless sleep, the castle is abandoned and is overgrown with roses, thorns and leaves. Crafted from metal with a ruthenium coating, the cap and barrel of the Limited Edition 1812 are enhanced with a yellow gold-coated overlay with a vintage look. The design is inspired by the Grimm’s interest in nature and the foliage that grows through the castle. The cone is engraved with the title of the Grimm fairy tale collection (Kinder- und Hausmarchen), the number ’50’ for fairy tale The Sleeping Beauty and the year of publication, 1812. The Letter “D” on cap stands for the fairy tale’s German title “Dornroschen”. The Montblanc Emblem that crowns the writing instrument is in Mother-of-Pearl surrounded by red lacquer, reminiscent of roses that wrap the castle. The limitation number of 1812 Fountain pens and 1812 Rollerballs comes from the year the first edition of the “Kinder- und Hausmarchen” was published in 1812.

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 86

The tale of Hansel I Gretel is about two children abandoned in the forest by their parents who cannot care for them anymore. After attempting to retrace their way back home and getting lost in the forest, they find a gingerbread house owned by an old witch who lures them into the house. The children trick the witch into climbing into the burning oven, before returning home to their father with many riches. The cap and barrel of the Homage to Brothers Grimm Limited Edition 86 are made from blackened Ebony Wood to resemble both the dark forest of the fairy tale as well as the fires that burn the witch at the end of the fairy tale, contrasting with Au750 solid gold inlay flames and fittings. The cap is made from Au750 solid gold and coated in black PVD, with the signatures of the authors revealed in gold. A cast piece made from Au750 solid gold set in the back of the cap features flames and the letter H (for Hansel & Gretel), evoking the moment in the story when Gretel pushes the witch into a burning oven.

The two gold inlays on the barrel feature famous words in their original version: “Knuper knuper kneischen…Wer knupert an meinem Hauschen?” (or “Nibble nibble like a mouse, who is nibbling at my house?”). The Montblanc Emblem is set as a cast piece made up of the letters A to F with F being the last letter that the Grimm Brothers finished in their German Dictionary during their lifetime. The solid gold cone is set with a cabochon made of Mother-of-Pearl symbolizing the treasure Hansel & Gretel discover after they burn the witch. The limitation of 86 Fountain Pens is a reference to the number of fairy tales published in the first edition of the Children’s and Household Tales in 1812.

Homage to Brothers Grimm Limited Edition 8

Described as a beautiful girl with skin as white as snow, Snow White is the object of her evil stepmother’s anger after her mirror identifies Snow White as the most beautiful in the country. She orders that Snow White be taken to the woods to be killed, but instead she is taken in by seven dwarfs who care for her. Her stepmother tracks her down and tricks her into eating a poisoned apple, but the prince finds her. While her coffin is carried back to the castle, it falls down and Snow White spits out the apple and she awakens to marry the prince.

The cap and barrel of the Homage to Brothers Grimm Limited Edition 8 are made from Au750 Solid White Gold with a structure that resembles leaves coated in yellow gold as well as inlays made from matte Au750 solid white gold that represents precious ore from the mountains mined by the dwarves. The barrel contains a real faceted rock crystal which serves as the “coffin” for Snow White and is hand-engraved on the backside with the imagery of Snow White taken from a drawing by Ludwig Grimm. The cap features two white gold inlays with a crystal structure, mattified to appear like ore. One crystal contains the letter “‘S” as a reference to the fairy tale Snow White. Two lines of diamonds across the rings as well as a line of diamonds on the cap and barrel are reminiscent of the shimmering beauty of Snow White. The Au750 solid yellow gold nib is engraved with the flames as a symbol of the setting during which the tales were told, and the apple given to Snow White by the witch, while the forepart is decorated with leaves.

The edition is crowned with a Montblanc Emblem set as a cast piece made up of the letters A to F, and covered with a sapphire glass. The cone is embellished with hand-engraved leaves, precious rubies set as a “7”, an embossing of “KHM ” representing the Kinder- und Hausmarchen and the 53 for the number of the fairy tale Snow White in the collection. The bottom of cone contains a spinel cabochon symbolizing the black hair of Snow White.

The Montblanc Writers Editions Homage to Brothers Grimm collection includes a selection of accessories inspired by the opus of the Brothers Grimm. A calfskin leather notebook is decorated with a large illustration of the letter “G” in the style of old fairy tale books. Montblanc has created a dark green ink based on the forests of the Grimm fairy tales. A pair of round cufflinks and a woven leather bracelet, both with the design of the Montblanc Emblem on the writing instruments, complete the collection.